Aranżacja wnętrz
Architektura nowoczesnych wnetrz

Scieki z zakladów mleczrskich

Posted in Uncategorized  by admin
June 14th, 2018

Ścieki z zakładów mleczrskich ulegają rozkładowi w stosunkowo krótkim czasie. W przypadku niedostatecznego rozcieńczenia ze względu na wysokie BZTs i łatwe zakwaszenie a tym samym znaczną zawartość kwasów organicznych mogą być szkodliwe dla mikroflory i mikrofauny złóż zraszanych oraz roślin nawodnianych. Dlatego bardziej skoncentrowane ścieki z, mleczarni powinny być wykorzystywane jako pasza dla inwentarza, a to ze względu na zawartość cennych składników, m. in. cukru w serwatce. Jedynie ścieki z wtórnego, mycia naczyń, podłóg oraz ścieki z urządzeń chłodniczych należy kierować do nawodniania roślin. Ścieki z browarów i słodowni mają bardzo zmienny skład chemiczny, ponieważ praca browarów i słodowni nie jest pracą ciągłą, W ciągu doby, jak i w ciągu dłuższych okresów czasu, zarówno- objętość, jak i ich skład chemiczny zmieniają się znacznie. [hasła pokrewne: sprzedaż profesjonalnych kosmetyków radom, akumulatory do maszyn rolniczych pomorskie, meble technorattanowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: akumulatory do maszyn rolniczych pomorskie meble technorattanowe sprzedaż profesjonalnych kosmetyków radom