Aranżacja wnętrz
Architektura nowoczesnych wnetrz

Posts Tagged ‘szafy na wymiar’

Scieki z zakladów mleczrskich

Posted in Uncategorized  by admin
July 25th, 2016

Ścieki z zakładów mleczrskich ulegają rozkładowi w stosunkowo krótkim czasie. W przypadku niedostatecznego rozcieńczenia ze względu na wysokie BZTs i łatwe zakwaszenie a tym samym znaczną zawartość kwasów organicznych mogą być szkodliwe dla mikroflory i mikrofauny złóż zraszanych oraz roślin nawodnianych. Dlatego bardziej skoncentrowane ścieki z, mleczarni powinny być wykorzystywane jako pasza dla inwentarza, a to ze względu na zawartość cennych składników, m. in. cukru w serwatce. Jedynie ścieki z wtórnego, mycia naczyń, podłóg oraz ścieki z urządzeń chłodniczych należy kierować do nawodniania roślin. Ścieki z browarów i słodowni mają bardzo zmienny skład chemiczny, ponieważ praca browarów i słodowni nie jest pracą ciągłą, W ciągu doby, jak i w ciągu dłuższych okresów czasu, zarówno- objętość, jak i ich skład chemiczny zmieniają się znacznie. [hasła pokrewne: szafy na wymiar, meble ogrodowe technorattan, fototapety 3d ]

Comments Off

Posts Tagged ‘szafy na wymiar’

Scieki z zakladów mleczrskich

Posted in Uncategorized  by admin
July 25th, 2016

Ścieki poprodukcyjne zawierają głównie zanieczyszczenia organiczne, nie organiczne lub jedne i drugie (mieszane). Do ścieków zawierających głównie zanieczyszczenia organiczne zaliczamy ścieki z zakładów przemysłu spożywczego, wytwórni kleju kostnego i zakładów utylizacyjnych, z roszarni lnu i konopi. Najkorzystniej jest je oczyszczać w połączeniu z rolniczym lub leśnym wykorzystaniem . Ścieki z cukrowni i zakładów przerabiających Ziemniakii należy wstępnie oczyszczać w celu zmniejszenia ilości zawiesiny, a w szczególności mineralnych ziarn gleby. Koncentracja ścieków zależy od stosowanej w danym zakładzie rodzaju technologii (np. dyfuzji ciągłej w cukrowniach) i gospodarki wodnej, m. in. od recyrkulacji – wody w celu ponownego jej użycia. W zamkniętym obiegu część wody zużytej kieruje się do kanału, a obieg uzupełnia się wodą czystą. Ogólne, zapotrzebowanie wody jest znacznie mniejsze. Np. zapotrzebowanie; cukrowni wynosi przeciętnie 15 m” wody na 1 t buraków przerabianych bez recyrkulacji, natomiast 5 m” – z recyrkulacją. [hasła pokrewne: szafy przesuwne, fototapety do sypialni, szafy na wymiar ]

Comments Off

« Previous Entries